Shopping i Venedig

Det är på samma sätt med shopping som med Venedigs partyliv. Du reser snarare till Vendig för att ta del av historiens vingslag, romantik och kulinariska upplevelser snarare än partynätter eller sol och bad. Men visst finns där både party och shopping även om det sistnämnda inte är det som staden gjort sig mest känd för. Söker du modevärldens absolut senaste kreationerna så lär du få leta. Men söker du exklusiv shopping av klassiska märken så finns här både butiker som Armani, Prada, Versace och Gucci. Det är området Calle Larga som erbjuder den bästa shoppingen. Stråket går från Accademiabron till San Markusplatsen. Har du behov av post, bank eller växlingskotor hittar du även detta här.

En trendig klädbutik i området med bland annat roliga kläder från unga italienska designers är Ba Ba. En annan butik drivs av familjen Codognato som har gjort sig kända för ormhalsband och sina uppseendeväckande dödskalleringar. Är du ute efter något där Venedig är världsledande så är det egentligen bara en bransch du kan intressera dig för och det är glas. Den Venetianska designen är modern, elegant och fräck på samma gång. Vill du studera hantverket på egen hand så kan du bege dig till Galleria San Nicolo vid Grand Canal. Vill du köpa Venedigs traditionella kanervalsmasker? Ett av de bästa ställena då sägs vara Mondo Novo. Det var i alla fall här som upphovsmannen till filmen Eyes Wide Shut sägs ha köpt sina masker. När det gäller karnevalsmaskerna förresten så finns det oändiga varianter i material från plast till skinn. Är du ute efter en billigare variant så kan du hitta de i ett marknadsstånd på gatan för runt 70 kronor. Kan du tänka dig att spendera lite mer så finns det handgjorda masker i papier maché där en riktigt fin och välgjord kostar över 6000. Då har du å andra sidan köpt dig ett konstverk som snarare passar som det är som anskiktsmask.

För den som vill handla mat finns Rialtomarknaden som ligger i närheten av den kända Rialtobron sp, korsar Canal Grande. Här säljs både mat och kläder från tidigt på morgonen till sena eftermiddagen. Matmarknaden öppnar tidigt på morgonen och här säljs både fisk och grönsaker. Det är när matmarknaden stänger vid 12-tiden som stånden med kläder och prylar breder ut sig.Kommentarer om Shopping
Inte för att jag är så mycket för shopping men att shoppa när man besöker venedig känns helt OK. Finns många fina marknader som är väl värda ett besök när man är i Venedig. Jag tycker om Rialtos fiskmarknad..
skapades 11/25/11 04:58:42

Kommentera gärna denna sida