Nattlivet i Venedig

Nattlivet i Venedig har tydlig storstadsprägel med företrädesvis barer snarare än nattklubbar, men det finns några moderna klubbar och dansställen värda ett besök. Det är framförallt runt Markusplatsen som utbudet av uteställen finns.

Den kanske mest kända baren ligger mitt på Markusplatsen och heter Harrys Bar. På Harrys Bar har världens societet och kändiselit samtalt under åratal. Det är också Harrys i Venedig som är ursprunget till alla Harrys barer runt om i världen. Njut av den bedårande utsikten och avnjut drinken Bellini som krogen är mest känd för att vara upphovsmakare till. Drinken består av champagne blandat med persikojuice. Även om baren är mest känd för sin drink är maten också värd ett besök. Harrys Bar är nämligen en av två restauranger i Venedig som har belönats med en stjärna i Michelinguiden Bra att känna till är också att det inte tillåtet att vare sig röka eller prata i mobiltelefon på Harrys Bar.

I anslutning till tågstationen ligger en bar och restaurang som heter Casanova. Framåt 22-tiden förvandlas restaurangen till disco och stänger först vid 4-tiden på morgonen. Casanova brukar ha temakvällar med salsa på onsdagar, rock eller indie på torsdagar, dansmusik på fredagar och house på lördagarna. Anländ före midnatt om du vill slippa inträde, därefter kostar det €5.

Besöker du Venedig under sommaren och känner för att dansa? Då kan Piccolo Modon vara något för dig. Här spelas de senaste hitsen och ibland bjuds det på livemusik. Besökarna är mestadels turister och Piccolo är ett av de få discona i Venedig, men som sagt bara öppet nattetid när det är sommar. Då är det öppet till 04.00 med en inträdesavgift på Euro 7.50

Vill du bara hänga i baren så är Easybar en riktigt inetiörmässigt intressant bar. Designen är snygg och modern, med en härlig lounge känsla. Här samlas både lokalbefolkning och studenter till två på morgonen.

I stadsdelen Dorsoduro finns flera riktigt bra barer. En bar är den designade Margaret Duchamp där det ständiga pågår diskussioner studenter och andra intellektuella emellan. Om det är någonstans dit alla hamnar före kvällens slut är det på just denna bar. Ett annat alternativ är den ständigt fullsatta studentbaren Café Noir där det ibland kan dra ihop sig till spontana och riktigt livliga partyn på nattkröken. Eller den lite lugnare studentbaren Cafè Blu Alla tre barer ligger i området Dorsoduro och har mycket folk och öppet till tvåtiden.

Även om Venedig är mest känt som ett resmål dit du åker för att ta del av historiens vingslag, romantik och kulinariska upplevelser, snarare än vilda partynätter, så finns det ett nattliv även i Venedig, räkna dock med ett relativt sansat och lugnt sådant.Kommentarer om Nattlivet i Venedig
Jag tycker inte att nattlivet i Venedig är särskilt aktivt, men tillräckligt för att jag ska vara nöjd. Jag börjar bli gammal :).
skapades 11/25/11 05:12:00

Kommentera gärna denna sida