Milano i Italien

Shopping, de senaste modetrenderna, arkitektur, den italienska maten och det goda vinet eller fotboll, oavsett vilket som attraherar just dig så har Italiens näst största stad mycket att erbjuda!
Milano är en stad av rang inom modeindustrin och känt för sin fantastiska shopping. Här finner du både italienska och internationella designers modeskapelser. Det är till Milano du ska resa för att få nys om de absolut senaste trenderna. Milano är en av väldens bästa städer om du ska shoppa märkeskläder och accessoarer från världens alla modehus. Här finns alla stora desinerhus representerade och lyxiga butiker fyllda av varumärken såsom Prada, Gucci, Dolce & Gabbana och Armani.
Vill ni läsa mer om Milano så kan ni besöka Milano i Italien. Där kan ni läsa om alla sevärdheter, shoppingmöjligheter och mycket annat i Milano.

Men det finns mer att göra än att shoppa i Milano. Är du fotbollsintresserad så kan du säkert få ditt lystmäte tillgodosett här. Milano har två stora kända fotbollslag, lagen Milan och Inter. Båda lagen har Guiseppe Meazza-stadion som hemmaarena med plats för 78000 åskådare. Fotboll i Italien är inte bara på lek, det är fullt allvar och ett makalöst tryck!

För den kulturelle finns flera intressanta byggnader med speciell arkitektur. Det är i Milanos historiska kärna som den magnifika och mycket vackra gotiska katedralen Doumo finns som tog över 500 år att färdigställa. Byggd på 1300-talet och med 135 spiror och ungefär 3500 statyer är det en otrolig byggnad. Katedralen är en av världens största gotiska kyrkor och finns belägen på torget Piazza Duomos mitt i centrala Milano. Det är också i centrala Milano som ett av världens mest berömda operahus, La Scala (Teatro Alla Scala), finns. Teatern i nyklassisk stil finns det många som drömmer om att få se en opera i! Biljetter släpps två månader innan varje föreställning. I närheten av operan ligger Galleria Vittorio Emanuele II, en storslagen galleria med vacker arkitektur och sevärda målningar. Här finns också caféer, souvernier och exklusiv shopping av märken som Prada, Gucci och Louis Vuitton.

Tavlor från kända konstnärer som Da Vinci och Botticelli finns att beskåda vid det historiska biblioteket Pinacoteca Ambrosiana. Här finns också en illustrerad version av Illiaden från 400-talet tillsammans med verket ”Den gudomliga komedin” av Dante.

Ett världens mest kända konstvärk och kanske Milanos mest kända är ”Nattvarden” av Leonardo Da Vinci som finns i Santa Maria delle Grazie en klosterbyggnad från 1400-talet.

När du är i Milano, passa då på och njut av stadens puls från ett café över en krämig cappuccino eller ta en snabb espresso på en kaffebar. Eller varför inte unna dig en kulinarisk upplevelse av det italienska köket blandat med internationella influenser. Oavsett viket är Milano en stad där det är möjlig att njuta av mat, mode, arkitektur, nöje och upplevelser av alla de slag.Kommentera gärna denna sida