Florens i Italien

Regionen Toscanas huvudstad som ligger i nordvästra Italien. Under åren 1865-1871 var Florens hela Italiens huvudstad. Antalet innvånare i staden är en knapp halv miljon. Precis som resten av Italien är Florens en stad med rik historia och en mängd sevärdigheter. Framförallt är Florens rikt på konsthistoria och härifrån konstgenierna Leonardo da Vinci, Michelangelo, Danta, Donatello, Machiavelli, Brunelleschi, Ghiberti, Masaccio och många fler. Staden har anmärkningsvärda 51 museer och 24 historiska kyrkor. Ett av alla dessa museeum är Uffizierna där några av ovan nämnda konstnärers verk kan beskådas. Uffizierna ligger i nivå med exempelvis Louvren i Paris och du bokar med fördel ditt besök till museet i förväg eftersom kööerna många gånger tar flera timmar.
Är du konstintresserad finns kyrkan Santa Maria del Carmine, berömd över hela världen för sitt Brancaccikapellet och Masaccios bästa fresker, det vill säga takmålningar vilka sedermera fungerade som inspiration för da Vinci och Michelangelo.

En annan plats väl värt ett besökt är den mycket speciella domkyrkan i Florens, Santa Maria del Fiore. Kyrkans arkitektur är unik om än något prålig med cirklar, trekanter, rektanglar och statyer.

Inte långt därifrån ligger Palazzo Vecchio ett palats som inhyst såväl släkten Medici, stadens stadsfullmäktige, regeringen och Italiens parlament.

En av europas äldsta broar ligger i Florens och heter Ponte Veccio och går över floden Arno. Bron är byggd av tre sektioner och inhyser både en mängd guldsmedsaffärer och är även människors bostad.

Vill du njuta av utsikten är utsiktsplatsen Piazza Michelangelo väl värt ett besök. Räkna inte med att vara ensam eftersom detta är ett populärt utflyktsmål för nyförälskade och romantiska par.

Precis som övriga Italien har Florens en mängd restauranger som erbjuder kulinariska upplevelser både när det gäller mat och dryck. Det är från just Florens som det klassiska Chianti vinet kommer och staden är också känd för sina goda kötträtter.Kommentera gärna denna sida