Bil i Venedig

Venedig eller Venezia som Italienarna själva säger är känd som staden på vattnet. Hela staden är helt omringad av vatten och vägnätet består till stor del av kanaler istället för gator. Det gör att Venedig är en förtrollande vacker stad och att dess innevånare och besökare ständigt lever i och med vatten. Trots att staden är omgiven av vatten så finns det en del vanliga gator. Det är också fullt möjligt att hyra bil i Venedig om du vill ta dig runt i omgivningarna. Vill du se själva staden får du göra det på annat sätt än med just bil. I Venedig tillåts ingen biltrafik utan människor åker gondol eller någon annan form av båt eller promenerar runt. Till och med polis, ambulans och brandkår tar sig fram på detta sätt. Kommer du resande med bil till Venedig så finns det en stor parkering utanför staden som är lämplig om du bara ska stanna ett kortare tag. Ska du stanna längre så finns det också flera parkeringshus i närheten att välja mellan. Parkeringen ligger i Venedigs enda område för bilar, Piazzale Roma, som också är sammankopplat med fastlandet genom en bro.

Det går däremot att köra bil till Venedig. Det finns en bro som kopplar ihop fastlandet med Venedig, som sedan leder in till det enda bilområdet i Venedig, Piazzale Roma. Här finns parkering för dem som bara stannar kortare stunder men i närheten finns också flera parkeringshus för dem som ska stanna längre. För dem som kommer till Venedig med flyg, oavsett om det är till Venedig Marco Polo Flygplats eller Treviso Flygplats, och är intresserade av att hyra bil direkt på flygplatsen finns gott om alternativ. På respektive flygplats finns det ett tiotal olika hyrbilsföretag. De största hyrbilsföretagen har också kontor belägna vid Piazzale Roma.

Prisexempel per dygn för hyrbil i Vendig med exempelvis en Opel Corsa (klass ”economy”) från 72 euro, med VW Golf (klass ”compact”) från 88 euro, med Volvo V50 (klass ”intermediate”) från 119 euro. Priserna inkluderar obegränsad körsträcka.Kommentera gärna denna sida