Att äta i Venedig


Venedig och Italien är vida känt för sitt kök och kulinariska upplevelser. Det finns otaliga restauranger att välja på när du besöker staden på vatten, allt ifrån lyx till budget. Ju närmare turiststråken du befinner dig ju högre är oftast priserna. Vill du äta lite billigare tar du en promenad bort från turistområdet, bara fem minuter räcker för att genast komma ner i pris. Många gånger kan du dessutom hitta den bästa matupplevelsen på de enkla trattoriorna.
Om du vill prova några av Venedigs lokala specialiteter kan du exempelvis prova en särskild pasta, bigoli, i en ansjovis- och svampsås eller castraure det vill säga små jordärtskockor med riven parmesan, toppad med en skvätt olivolja.

Sugen på puzza? Ett popolärt ställe för studenter med stora och prisvärda pizzor är Casin dei Nobili i området Dorsoduro med en stor trevlig trädgård på baksidan. Vill du äta fisk och skaldjur? En av stadens bästa restauranger med detta som specialitet är Ristorante da Ivo som ligger på Markusplatsen. Har du tröttnat på fisk och skaldjur och är istället ute efter en riktigt bra köttrestaurang är Vini da Arturo att rekommendera! Boka gärna i förväg, restaurangen har bara tio bord.

Mitt på Markusplatsen ligger också Harrys Bar. Här har världens societet och kändiselit samtalt under åratal. Det är också Harrys i Venedig som är ursprunget till alla Harrys barer runt om i världen. Njut av den bedårande utsikten och avnjut drinken Bellini som krogen är mest känd för att vara upphovsmakare till. Drinken består av champagne blandat med persikojuice. Även om många kommer hit för den världsberömda drinken så har Harrys Bar Också som en av två restauranger i Venedig belönats med en stjärna i Michelinguiden. På Harrys Bar kan du med andra ord inta en fantastisk supé också. Däremot är det inte tillåtet att vare sig röka eller prata i mobiltelefon på Harrys Bar.

Den andra restaurangen som förärats en stjärna i Michelinguiden är Da Fiore tillika en av Venedigs absolut bästa restauranger. Här serveras traditionella rätter med goda viner. Förbokning är absolut nödvändigt på denna oerhört populära restaurang.

Vill du bara ha något enklare att förtära kan du besöka någon av de många osteriorna i Venedig. En av alla dessa är Os teria dalla Vedova som är en av stadens alldra första osterior. Här erbjuds enklare fisk och skaldjursrätter till humana priser.

Det sägs att det är från Venedig som kaffet kom till Europa i början av 1600-talet. Passa på att avsluta ditt restaurangbesök med en äkta italiensk espresso!Kommentarer om Äta i Venedig
En billig och trevlig krog som jag kan rekommendera är Pane & Vino som ligger i stadsdelen San Polo. Här åt vi frukost till bra priser. Venedig är ju inte känt för att vara billigt..
skapades 08/11/09 09:35:26

Det finns också några självserveringar, bl a alldelse intill Rialtobron på \"norra\" sidan. (\"söderut\" på Riva del Carbon). Billig lunch mitt i smeten..
skapades 12/31/09 17:16:18

Jag äter alltid Pizza när jag är i Italien. Fast jag tycker nästan att den är godare i Sverige än vad jag har fått den i Italien och Venedig.
skapades 11/25/11 05:11:27

Kommentera gärna denna sida